20 اردیبهشت 1403

  • 1402/10/18
  • - تعداد بازدید: 176
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پویش پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان

 

پویش پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان

 

دوران بلوغ نه تنها با جهش رشد جسمی بلکه با تغییرات خلق و خو و تحولات عاطفی روانی همراه است که این عوامل می تواند رفتارهای غذایی نوجوانان را به شدت تغییر دهد. حذف بعضی وعده های غذایی، مصرف تنقلات، غذا خوردن خارج از منزل و علاقه به مصرف غذاهای غیرخانگی از ویژگی های عادات غذایی دوران نوجوانی است که متآثر از خانواده، دوستان و رسانه های جمعی است.

با توجه به اینکه اضافه وزن و چاقی یکی از مهمترین عوامل خطرساز برای فشارخون بالا، دیابت ، چربی خون بالا، ناباروری و برخی سرطان ها در بزرگسالی می باشد، ضرورت دارد که از همان سنین کودکی و نوجوانی از اضافه وزن و چاقی جلوگیری گردد، در زیر به برخی از مهمترین موارد موثر در پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در نوجوانان می پردازیم:

  1. -     محدود کردن استفاده از وسایل رایانه ای  و تماشای تلویزیون به کمتر از 2 ساعت در روز
  2. -     حدقل میزان خواب کافی جهت رشد قدی مناسب و جلوگیری از اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان، 8 تا 10 ساعت خواب شبانه می باشد.
  3. -     تآکید بر مصرف صبحانه : دانش آموزانی که صبحانه نمی خورند در وعده ناهار به دلیل افت قندخون، اشتهای زیادی برای غذاخوردن دارند در نتیجه با خوردن غذای اضافی دچار اضافه وزن و چاقی می شوند همچنین کودکانی که صبحانه نمی‌‌خورند به میزان کافی عناصر ضروری مانند آهن، کلسیم، منیزیم و پروتئین را دریافت نمی‌ کنند، بنابراین در طول روز احساس خستگی بیشتری کرده و نمی ‌‌توانند به درستی تمرکز داشته باشند و بهره هوشی پایین‌‌ تری دارند. نان و پنیر و گردو و یا خیار و گوجه، نان و تخم مرغ به ویژه تخم مرغ آب پز، ساندویچ مرغ و انواع کوکوی خانگی، خوراک عدسی یا آش صبحانه، غلات صبحانه بدون شکر همراه شیر و میوه و یا شیربرنج از صبحانه های مناسب برای کودکان و نوجوانان است.
  4. -     مصرف روزانه حداقل دو میان وعده غذایی مناسب مانند: میوه، خشکبار(توت خشک، انجیر خشک،خرما،کشمش، میوه های خشک و ...)،پاپ کورن ساده، برنجک، نخودچی، گندم برشته شده، انواع مغز ها و دانه ها، انواع لقمه های سالم و ....
  5. -     مصرف غذا به همراه خانواده و خودداری از مصرف غذا یا تنقلات هنگام تماشای تلویزیون
  6. -     مصرف شیر و لبنیات: توصیه می گردد دانش آموزان روزانه از یک لیوان شیر استفاده نمایند، یکی از زمان های مناسب مصرف شیر، نیم تا یک ساعت قبل از خواب می باشد.
  7. -     توصیه به انجام 30 دقیقه فعالیت ورزشی در روز مانند تشویق به پیاده روی در فرصت های مناسب مثل رفتن به خرید و رفتن به مدرسه در صورت نزدیک بودن و استفاده از آسانسور به جای پله
  8. -     تشویق نوجوانان برای شرکت در کارهای منزل مثل تمیز کردن خانه ، مرتب کردن وسایل شخصی، نظافت اتاق، آب دادن به گلدان ها و ....
  • گروه خبری : گروه تازه های سلامت
  • کد خبری : 92759
کلیدواژه