04 آذر 1403

  • 1403/04/27
  • - تعداد بازدید: 129
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت

بیشتر بدانیم، تب دنگی



تب دنگی نوعی بیماری است که توسط نیش پشه های سرده آئدس آلوده به یکی از ویروس های دنگی منتقل می شود.
 
 
علائم معمولا شبیه آنفلوانزا هستند، اما می توانند به تب دنگی شدید (تب خونریزی دهنده دنگی) که یک وضعیت تهدید کننده حیات است، پیشروی کنند.

گفتنی است که آلوده شدن برای بار دوم، گاها خطر ابتلا به علائم جدی را افزایش می دهد. تمامی یافته هایی که در ادامه در اختیار علاقه مندان قرار می گیرند، از طریق وب سایت مرکز درمانی مشهور آمریکایی کلینیک کلیولند قابل دسترسی هستند.

تب دنگی کدام مناطق جغرافیایی و چه افرادی را تحت تاثیر قرار می دهد؟ این ویروس بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری از جمله آمریکای مرکزی و جنوبی، آفریقا، بخش‌ هایی از آسیا و جزایر اقیانوس آرام یافت می‌ شود. کسانی که در این مناطق زندگی یا به آنها سفر می کنند، بیشتر در معرض خطر هستند. کودکان و افراد مسن نیز با احتمال بالاتری برای نشان دادن علائم شدید رو به رو هستند. لازم به ذکر است که دنگی از فردی به فرد دیگر مسری نیست مگر زمانی که از مادر باردار به فرزندش منتقل شود.

بیشتر عفونت های دنگی علائمی ایجاد نمی کنند. اگر علائم دارید، تب بالا (40 درجه سانتیگراد) به طور معمول با نشانه های زیر همراه می شود...عصر ایران- تب دنگی نوعی بیماری است که توسط نیش پشه های سرده آئدس آلوده به یکی از ویروس های دنگی منتقل می شود. علائم معمولا شبیه آنفلوانزا هستند، اما می توانند به تب دنگی شدید (تب خونریزی دهنده دنگی) که یک وضعیت تهدید کننده حیات است، پیشروی کنند.

گفتنی است که آلوده شدن برای بار دوم، گاها خطر ابتلا به علائم جدی را افزایش می دهد. تمامی یافته هایی که در ادامه در اختیار علاقه مندان قرار می گیرند، از طریق وب سایت مرکز درمانی مشهور آمریکایی کلینیک کلیولند قابل دسترسی هستند.

تب دنگی کدام مناطق جغرافیایی و چه افرادی را تحت تاثیر قرار می دهد؟این ویروس بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری از جمله آمریکای مرکزی و جنوبی، آفریقا، بخش‌ هایی از آسیا و جزایر اقیانوس آرام یافت می‌ شود. کسانی که در این مناطق زندگی یا به آنها سفر می کنند، بیشتر در معرض خطر هستند. کودکان و افراد مسن نیز با احتمال بالاتری برای نشان دادن علائم شدید رو به رو هستند. لازم به ذکر است که دنگی از فردی به فرد دیگر مسری نیست مگر زمانی که از مادر باردار به فرزندش منتقل شود.

پشه آئدس
میزان شیوع تب دنگی چقدر است؟تحقیقات تخمین می‌ زنند که تقریبا 400 میلیون نفر در سال به تب دنگی مبتلا می‌ شوند، اما اکثر آنها (حدود 80 درصد) هیچ علامتی ندارند.

آیا می توان در برابر تب دنگی مصونیت یافت؟بله، پس از آلوده شدن به یک نسخه از ویروس دنگی، می توان به مصونیت نسبی دست یافت. البته باید توجه داشت که از آنجایی که حداقل چهار سویه از این ویروس وجود دارد، بحث مصونیت مقداری پیچیده می شود.
سیستم ایمنی بدن شما ابزارهایی در اختیار دارد که می تواند از آنها برای تشخیص عفونت ها و ارتقا خود در فرآیند مبارزه استفاده کند. همانطور که بدن ما با یک ویروس مبارزه می کند، به جعبه ابزار خود نگاه می اندازد تا ببیند که کدام ابزار (آنتی بادی) می تواند آن تهدید خاص را از بین ببرد.

آنتی‌ بادی‌ ها برای هر مهاجمی که به بدن نفوذ می کند، اختصاصی هستند، درست مانند کلیدی که تنها یک قفل را باز می کند. در واقع آنتی بادی ها به هدف خاص خود متصل شده و به سیستم ایمنی کمک می کنند تا آن را از بین ببرد. بدین ترتیب هنگامی که بدن یاد بگیرد که چگونه باید با یک ویروس خاص مبارزه کند، بعید است که دوباره به آن مبتلا شویم.
از این رو پس از ابتلا به یکی از چهار سویه، به احتمال بسیار کمی ممکن است مجدد با همان سویه بیمار شویم. اما آنتی بادی های مختص به یک سویه به طور کامل با نسخه های دیگر مطابقت ندارند. بنابراین سویه های دیگر همچنان می توانند از این تناسب ناقص برای فریب دادن سیستم ایمنی ما بهره ببرند.

- به هیچ عنوان ایبوپروفن یا آسپرین مصرف نکنید. این داروها می توانند خطر خونریزی داخلی تهدید کننده حیات را افزایش دهند
چگونه می توان از ابتلا به تب دنگی پیشگیری کرد؟بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به تب دنگی محافظت از خود در برابر نیش پشه است:
- از مواد دافع حشرات مطمئن که حاوی 20 تا 30 درصد سایر مواد شناخته شده برای کمک به دور نگه داشتن پشه های آئدس هستند، استفاده کنید(انواع اسپری و استیک ضد گزش حشرات در داروخانه ها موجود است)

- پوست در معرض نیش حشره مانند دست و پا را در فضای باز بپوشانید، به خصوص در ساعات ابتدایی شب و صبح ها که احتمال حضور پشه های آئدس در اطراف شما بیشتر است

- از آب راکد (سطل ها یا بشکه ها، حمام پرندگان، لاستیک های قدیمی که ممکن است آب باران را در خود نگه دارند) و نقاط کم ارتفاعی
که آب در آنها جمع می شود، دوری کنید

- با بسته نگه داشتن پنجره ها و درها در صورت امکان، پشه ها را در فضای خارج از خانه خود نگه دارید

- در مناطقی که تب دنگی شایع است، شب ها از پشه بند استفاده کنید

- اگر باردار هستید، در صورت امکان از سفر به مناطقی که تب دنگی شایع است خودداری کنید.


«اسماعیل افکاری» کارشناس مسوول آموزش و ارتقای سلامت شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت
  • گروه خبری : گروه اخبار
  • کد خبری : 105423
کلیدواژه