شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت
سرپرست شبکه بهداشت و درمان مرودشت از اجرای طرح ملی پایش گاز رادون در شهرستان مرودشت ؟؟
سرپرست شبکه بهداشت و درمان مرودشت از اجرای طرح ملی پایش گاز رادون در ساختمانهای مسکونی شهرستان مرودشت از سوی کارشناسان بهداشت محیط این شبکه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مرودشت، دکتر«ابراهیم شهریاری» سرپرست این شبکه گفت: پایش گاز رادون در ساختمانهای مسکونی شهرستان مرودشت اجرا می شود، با تأکید بر اهمیت این طرح، بیان کرد: پایش گاز رادیواکتیو رادون اقدامی ارزشمند در راستای ارتقای سلامت عمومی است.
دکترشهریاری افزود: تجربه کارشناسان این شبکه در اجرای تحقیقات علمی موفق، نشان از ظرفیت بالای آن دارد و امیدواریم این طرح نیز با مشارکت مردم به خوبی اجرا شود.
ایشان درباره فرآیند اندازهگیری گاز رادون در منازل مسکونی توضیحاتی ارائه داد و بر ضرورت کنترل و کاهش میزان این گاز در محیطهای بسته تأکید کرد: با اشاره به منابع مختلف پرتوگیری انسان، بر اهمیت مدیریت و پایش پرتوهای زیانآور بهویژه گاز رادون تأکید و اقدامات اجرایی این طرح را تشریح کرد.
وی گفت: گاز رادیواکتیو رادون به عنوان دومین عامل سرطان ریه پس از سیگار شناخته میشود و در محیطهای بسته، بهویژه در ساختمانهایی با تهویه نامناسب، تجمع پیدا میکند، اجرای این طرح،گامی مؤثر در راستای ارتقای سلامت جامعه و پیشگیری از مخاطرات احتمالی ناشی از پرتوگیری است.
گفتنی است، بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، طرح ملی پایش گاز رادون در ساختمانهای مسکونی شهرستان مرودشت اجرا خواهد شد و هدف این طرح، سنجش سطح گاز رادون در منازل و ارائه راهکارهای کاهش خطرات آن ساکنان منازل است
بالاترین مقام مسوول در حوزه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت عنوان کرد: با توجه به اینکه گاز رادن بی بو، بی مزه، بی رنگ است با حواس پنجگانه قابل درک نیست تنها از طریق اندازه گیری می توان به وجود آن پی برد. رادن می تواند برای سلامتی انسان مضر باشد و حتی در افراد غیر سیگاری هم می تواند سرطان ریه ایجاد کند.و روند اجرایی طرح ملی پایش گاز رادن بدین شرح می باشد:آشکارسازهایی توسط سازمان انرژی اتمی ایران تولید شده است که این آشکارسازها به برخورد گاز رادن حساس هستند. فرآیند کار بدین صورت است که کارشناسان بهداشت محیط و مراقبین سلامت به روش علمی و نمونه برداری های خاص به کمک سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) به صورت تصادفی مناطق و خانه های مسکونی را انتخاب می کنند . سپس با ساکنین آنجا صحبت و کسب اجازه می نمایند و این آشکارسازها را درون اتاق استراحت و مکان های که افراد حضور بیشتری دارند متناسب با شرایط آن منزل به مدت دو فصل نصب می کنند. به مدت شش ماه به این آشکارسازها دست زده نمی شود و صرفا تحت تاثیر آن گاز رادن موجود قرار می گیرند.به این دلیل شش ماه انتخاب شده است که عادات زندگی مردم ، تغییرات آب و هوا و همچنین تغییرات فصل ممکن است تغییراتی در میزان گاز رادن ایجاد کند که این آشکارسازها در این دو فصل آن راثبت می کنند. سپس آشکارسازها در اواخر مهرماه سال جاری جمع آوری ، قرائت و تحلیل می شوند، پس از تحلیل نتایج سنجش به راحتی می توانیم تشخیص دهیم میزان گاز رادن در چه مناطقی زیاد ، در حد استاندارد و یا کمتر است.طبیعتا آنجایی که گاز رادن بیشتر است نیاز به مداخله دارد که آن موقع با سازمان های مربوطه در رابطه با ترفندهای مختلف مانند افزایش تهویه ، ایزولاسیون و اقدامات مختلف مرتبط با ساختمان سازی و مهندسی ساختمان سازی ، برای آن مناطق پیش بینی می شود تا تاثیرات سوئ گاز رادن هر چه بیشتر کاهش پیدا کند.
وی درباره این طرح بیان کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان با مشارکت مردم انجام شده است و همکاری منازل مسکونی جهت موفقیت طرح و ارتقای سلامت جامعه لازم و موثر است و شهروندان علاوه بر مشارکت در یک طرح ملی ، از مقدار گاز رادن منزل خود نیز آگاه خواهند شد. ابزار اندازه گیری صرفا برای سنجش گاز رادن بوده و فاقد هرگونه ضرر یا مزاحمتی برای ساکنین است.
پایان خبر
نظر دهید