31 تیر 1404

  • 1404/04/30
  • - تعداد بازدید: 32
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت

سومین مرحله از طرح جونده‌کشی برای کنترل بیماری سالک و پشه آئدس در حاشیه شهر مرودشت اجرا شد

سرپرست معاونت بهداشت و رییس مرکز بهداشت مرودشت راستای پیشگیری و کنترل بیماری سالک، و پشه آئدس سومین مرحله از طرح مبارزه با جوندگان (جونده‌کشی) با مشارکت کارشناسان واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان مرودشت در حاشیه شهر و مناطق پرخطر، خبرداد.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مرودشت، سرپرست معاونت بهداشت این شبکه گفت: موش‌های صحرایی که به‌عنوان مخازن اصلی بیماری سالک مرطوب شناخته می‌شوند، نقش مهمی در انتقال این بیماری دارند و در این مرحله از طرح، عملیات طعمه‌گذاری هدفمند در لانه‌های جوندگان به‌صورت گسترده انجام گرفت تا با کاهش جمعیت آن‌ها، زنجیره انتقال انگل لیشمانیا، عامل بیماری سالک، در منطقه قطع گردد.

 

 


«پریوش کاظمی» افزود: کارشناسان بیماری واگیر با تأکید بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه، کنترل سالک و پشه آئدس با اجرای عملیات جونده‌کشی امکان‌پذیر نیست، بلکه مجموعه‌ای از اقدامات به‌ هم‌ پیوسته مانند بهسازی محیط زندگی، جمع‌آوری زباله، مدیریت صحیح پسماند، دفع اصولی نخاله‌های ساختمانی، حذف منابع تغذیه جوندگان و مهم‌تر از همه رعایت اصول بهداشت فردی و استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند پشه‌بند و پوشش مناسب بدن به‌ویژه در ساعات فعالیت پشه ناقل، در کنترل این بیماری نقش اساسی دارند.

این مقام مسوول تصریح کرد: لازم به ذکر است اجرای این طرح بر اساس نقشه پراکندگی بیماری و نقاط بحرانی با اولویت مناطق پرخطر انجام شده و با بازخورد مثبت مراحل قبلی، برنامه‌ریزی برای تداوم آن ادامه دارد.

سومین مرحله این طرح نیز طبق برنامه‌ریزی صورت‌گرفته، در نیمه دوم مردادماه سال جاری در مناطق هدف اجرا شد تا با تکمیل مراحل پیش‌بینی‌شده، اثربخشی طرح افزایش یابد.


شبکه بهداشت و درمان مرودشت از عموم شهروندان درخواست دارد با رعایت توصیه‌های بهداشتی و همکاری با تیم‌های عملیاتی مبارزه بیماری‌های واگیر، در کاهش شیوع بیماری سالک  و پشه آیَدس سهیم باشند. 


پایان خبر

  • گروه خبری : گروه اخبار
  • کد خبری : 128531
کلیدواژه

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید