13 تیر 1403

  • 1403/04/09
  • - تعداد بازدید: 38
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت

اجرای چهارمین مرحله لانه کوبی و طعمه گذاری جونده کشی

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت از اجرای چهارمین مرحله لانه‌کوبی و طعمه گذاری «جونده‌کشی» برای مبارزه با بیماری سالک در این شهرستان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت دکتر «روح اله کریمی» رییس این شبکه گفت: اقدامات صورت گرفته در خصوص پیشگیری و درمان ابتلا به بیماری سالک در شهرستان مرودشت پرداخت و اظهار کرد: طرح لانه‌کوبی و جونده‌کشی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از اردیبهشت ماه سال جاری توسط این شبکه آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

 

دکتر«کریمی»: با اشاره به اینکه اجرای طرح لانه‌کوبی و جونده کشی برای از بین بردن تمامی لانه‌ها نیازمند نیروی انسانی زیادی است،اهتمام جدی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت در حوزه پیشگیری موجب شده است که آمار مبتلایان به این بیماری در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود ۷۲ درصد کاهش یابد.

 


این مقام مسوول حوزه بهداشت و درمان تصریح کرد: لانه‌کوبی نخستین اقدام پیشگیرانه در مبارزه با سالک است، برای از بین بردن جوندگان مخزن بیماری سالک در روستا نیز اجرای برنامه جونده کشی تا شعاع یک کیلومتری روستاهای مذکور، کارشناسان مبارزه با بیماری ها واگیر و بهورزان اقدام جهادی انجام داده‌اند و این طرح در چهار مرحله انجام شود و در هر مرحله پس از لانه‌کوبی، طعمه‌گذاری با سم در اطراف شهرستان و روستاها صورت می‌گیرد.


کارشناس مسوول واحد واگیر این شبکه گفت: با اشاره به انجام چهارمین مرحله لانه کوبی و جونده کشی در شهرستان مرودشت و روستاهای مذکور شهرستان در اجرای این طرح بخش عمده‌ای از جمعیت موش‌های صحرایی کنترل شده است که نقش موثری در انتشار بیماری داشتند.


«رحمت رضایی» گفت: به ارائه آموزش‌های لازم به روستاهای درگیر بیماری اشاره کرد اقدام به تخلیه نخاله‌های ساختمانی و فضولات می‌کردند که عاملی برای شیوع بیماری است، به مراجع قضائی معرفی شدند.


«رضایی» تصریح کرد: به مواجه بودن با پدیده خشکسالی وکاهش میزان نزولات آسمانی و وقوع پدیده خشکسالی از دیگر دلایل عدم کنترل صددرصدی بیماری سالک است و به عنوان یک بیماری مرسوم در دنیا شناخته شده است.

 


«رضایی »اظهار کرد: در نیمه نخست امسال انتظار نمی‌رود که بیماری شناسایی شود بنابراین شناسایی بیماران احتمالی از آبان یا آذرماه آغاز خواهد شد و اولویت ما شناسایی زودهنگام و قبل از تشدید بیماری و بزرگ شدن زخم است.


این کارشناس مسوول واحد واگیر عنوان کرد: سالک از بیماری‌های واگیر مشترک بین انسان و حیوان است و یک بیماری انگلی محسوب می‌شود که فرد را دچار یک ضایعه پوستی می‌کند. در این بیماری گزش پشه خاکی آلوده به این انگل، فرد را دچار ضایعه پوستی به شکل جوش دهانه‌دار کرده و با گذشت زمان قطر آن افزایش پیدا می‌کند.


او تاکید کرد،فردی که در حال حاضر ضایعه پوستی متاثر از بیماری سالک بر روی او پدیدار شده، تابستان یا بهار دچار گزش پشه خاکی آلوده شده است، چرا که در فصل سرما گزشی از سوی پشه صورت نمی‌گیرد و با گرم شدن هوا پشه شروع به تخمگذاری می‌کند.


نقاط مرطوب، فاضلاب سطحی، فضولات حیوانی، خاک و نخاله‌ها بهترین مکان برای تخمگذاری و افزایش تعداد پشه‌هاست و در این شرایط استفاده از توری‌های آغشته به سموم و رعایت بهداشت به ویژه در فصول گرم سال ضروری است.

 

پایان خبر

  • گروه خبری : گروه اخبار
  • کد خبری : 104438
کلیدواژه

تصاویر