شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت
بازدید شبانه مشترک بازرسان بهداشت محیط و واحد اجراییات شهرداری جهت جمع آوری دست فروشان مواد غذایی
سرپرست شبکه بهداشت و درمان مرودشت از گشت مشترک شبانه بازرسان بهداشت محیط و واحد اجرائیات شهرداری مرودشت درسطح شهرستان و محور اصلی مجموعه میراث جهانی تخت جمشید که با توجه به نزدیک شدن به تعطیلات نوروز و ورود مسافران نوروزی و افزایش تعداد دستفروشان اقلام خوراکی، مسمومیت و عدم رعایت بهداشت، سلامت شهروندان و مسافران را با تهدیداتی مواجه میکند که طرح جمع آوری دست فروشان موادغذایی در شهرستان مرودشت از سوی بازرسان بهداشت محیط خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مرودشت، دکتر ابراهیم شهریاری سرپرست این شبکه گفت: بازرسان بهداشت محیط این شبکه با حضور واحد اجرائیات شهرداری در گشت مشترک شبانه در سطح شهرستان به ویژه در محور مجموعه میراث جهانی تخت جمشید که دست فروشان زیادی از موادغذایی وجد دارد که هر چه به پایان سال نزدیکتر میشویم، موج گستردهای از دستفروشها، مشغول به فروش محصولاتشان هستند. تنوع اقلام فروشی دستفروشها به قدری زیاد است که از پوشاک گرفته تا غذای خانگی و آجیل و خوراکیهای شب عید در گوشه و کنار معابر، خیابانها به فروش میرسد.
دکتر شهریاری افزود: این بازار غیر رسمی و موقت، مشتریان خاص خود را دارد و اکثرشان کسانی هستند که یا به دلیل مشغله زیاد فرصت خرید از فروشگاهها را ندارند، یا جذب قیمتهای به ظاهر پایینتر و فضای پرجنبوجوش این فروشندگان میشوند، اما عدم توجه برخی دستفروشان به مسائل بهداشتی و استانداردهای کیفی در تولید اقلام خوراکی مسئلهای است که آگاهیبخشی درباره آن ضروری و غیر قابل چشمپوشی است چرا که میتواند سلامت مصرفکنندگان را به خطر اندازد.
بالاترین مقام حوزه بهداشت و درمان در شهرستان مرودشت تصریح کرد: هدف این طرح جمع آوری دستفروشان اقلام خوراکی و زیر سوال بردن آنها نیست بلکه ارائه توصیههایی برای احتیاط در خرید این محصولات و آگاهسازی مصرفکنندگان درباره چالشهای بهداشتی و کیفی است که ممکن است با آنها مواجه شوند،مسمومیتهای ناشی از مصرف خوراکیها و مواد غذایی ناسالم در کشور طی سال گذشته حدود ۴ هزار مورد گزارش شده است. همچنین سالانه ۴۲۰ هزار مرگ در جهان بر اثر مصرف غذاهای ناسالم رخ میدهد.

ایشان تاکید کرد: شبکه بهداشت و درمان مرودشت هشدار دادهاند که خرید مواد غذایی از دستفروشان به دلیل عدم رعایت استانداردهای بهداشتی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای میکروبی و مسمومیتهای غذایی و «ارگانیک و سالم بودن خوراکیها» نیز تکنیک دیگری است که میتواند مشتریان را جذب کند. اگرچه همه این ادعاها را نمیتوان کذب و دروغ دانست اما از آنجایی که تب و تاب خرید کردن در روزهای پایانی سال نسبت به هر زمان دیگری بیشتر میشود، فرصت بررسی و اطمینان از کیفیت اقلام خوراکی از مشتریان سلب شده و منجر به خریدهای هیجانی میشود.

بنابراین برای خرید محصولات خوراکی از دستفروشان ناشناس باید با دقت و احتیاط بیشتری رفتار کرد و چند توصیه را جدی گرفت و از خرید محصولاتی که در شرایط بهداشتی نامناسب عرضه میشوند به بهانه ارزان بودن خودداری کنید.

پایان خبر
نظر دهید