02 دی 1403

  • 1403/05/13
  • - تعداد بازدید: 128
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت

تزریق واکسن پنوموکوک به همه کودکان 2 ماهه از روز شنبه وارد چرخه واکسیناسیون روتین شد

 

 

تزریق واکسن پنوموکوک به همه کودکان 2 ماهه از 13 مردادماه 1403 وارد چرخه واکسیناسیون روتین شد و از هفته بعد با توزیع واکسن بین همه مراکز شهری و روستایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت توزیع می گردد.

 

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت، رییس این شبکه گفت: واکسن پنوموکوک از روز شنبه به طور رسمی وارد چرخه واکسیناسیون روتین کودکان شده و از هفته بعد با توزیع واکسن بین همه مراکز و خانه های بهداشت شهرستان ، به همه کودکان دوماهه این واکسن تزریق خواهد شد .


  واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی در دو، چهار و ۱۲ ماهگی همزمان با واکسن‌های همان گروه سنی تزریق می‌شود.
 
 میکروب پنوموکوک سبب بیماری‌هایی مانند سینوزیت، مننژیت، عفونت گوش میانی، پنومونی و عفونت خون می‌شود.


دکتر «روح اله کریمی» عنوان کرد: واکسن پنوموکوک در دو ماهگی به همراه واکسن‌های فلج اطفال خوراکی، پنج‌گانه (سه‌گانه، هپاتیت ب، هموفیلیس آنفلوآنزا) تزریق می‌شود. همچنین این واکسن در چهار ماهگی به همراه فلج اطفال خوراکی، فلج اطفال تزریقی و پنجگانه به نوزادان تزریق می‌شود. این واکسن به همراه واکسن سرخک، سرخچه و اوریون نیز در ۱۲ ماهگی به جامعه هدف تزریق می‌شود. 


 میکروب پنوموکوک سبب بیماری‌هایی مانند سینوزیت (التهاب دریافت پوششی سینوس‌ها)، مننژیت (عفونت پرده‌های مغز)، عفونت گوش میانی، پنومونی (سینه‌پهلو یا ذات‌الریه) و عفونت خون می‌شود که ممکن است منجر به بستری شدن کودکان در بیمارستان، ایجاد عوارض در کودک و  گاهی مرگ آنها شود. عفونت پنوموکوک از طریق قطرات تنفسی در حین صحبت‌کردن و تماس نزدیک بین افراد منتقل می‌شود. به عبارت دیگر، بیماری از طریق فرد بیمار، ناقل سالم (فردی که آلوده به میکروب است اما علائم ندارد) و همچنین اشیاء آلوده شده با ترشحات بدن قابل انتشار است.


این مقام مسوول حوزه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت تصریح کرد: کودکان کمتر از پنج سال و به ویژه کودکان کمتر از دو سال، نوزادان، کودکان مبتلا به نقص سیستم ایمنی، کودکان مبتلا به سوءتغذیه، کودکانی که شیر مادر دریافت نکرده‌اند نسبت به سایر کودکان، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت پنوموکوکی قرار دارند. همچنین قرار گرفتن در معرض دود سیگار و زندگی در شهرهای صنعتی و پرازدحام سبب می‌شود افراد بیشتر در معرض عفونت پنوموکوک قرار داشته باشند.  

 


 پس از واکسیناسیون، تب مختصر، درد، تورم، سفتی در محل تزریق، بی‌قراری و تحرک‌پذیری کودک شایع است اما نگران‌کننده نیست. در صورت تورم و قرمزی محل تزریق واکسن برای کاهش میزان تورم و قرمزی می‌توان از یک پارچه سرد، مرطوب و تمیز برای محل تزریق استفاده کرد.  


 والدین در صورت بروز تب، درد یا بی‌قراری کودک خود می‌توانند با کارکنان بهداشتی در مرکز جامع سلامت، پایگاه یا خانه بهداشت مشورت کنند. پس از واکسیناسیون،  از پوشاندن لباس تنگ به کودکان که موجب فشار به محل تزریق می‌شود باید خودداری کرد. 


 پس از واکسیناسیون، شستن محل تزریق واکسن و استحمام منعی ندارد. 

 

پایان خبر

  • گروه خبری : گروه اخبار
  • کد خبری : 105989
کلیدواژه

تصاویر