شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت
مشخصه های نان کامل از نظر ارزش غذایی
نان کامل از آردی تهیه می شود،
که هر سه بخش دانه گندم یعنی سبوس، آندوسپرم و جوانه گندم در آن حفظ شده است، بررسی ها نشان داده است که مصرف نان کامل 40 تا 50 درصد نیاز روزانه یک فرد به انرژی و تا 45 درصد نیاز وی به پروتئین را تامین می کند که البته در اقشار کم درآمد چون نان بیشتری مصرف می کنند.
مصرف نان تامین کننده 64 درصد نیاز شخص به پروتئین می باشد. همچنین مصرف نان کامل تا 30 درصد نیاز روزانه یک فرد به کلسیم و فسفر( در افراد فقیر تا 45 درصد) و تا 50 درصد نیاز روزانه به آهن را تامین می کند .
ابتلا به پرفشاری خون (64درصد) ، بیماری های قلبی عروقی (21 درصد) و دیابت نوع دو(32 درصد) و سرطان پستان در افرادی که حداقل روزانه 3 سهم از نان کامل را استفاده می کنند، کاهش می یابد.
(فیبر موجود در نان باعث کند شدن تخلیه معدی و کاهش جذب گلوکز و کلسترول می گردد) توجه کنید که در تهیه خمیر نان نباید از جوش شیرین استفاده نمود بلکه باید نان به روش طبیعی تخمیر شده تا جذب ریز مغذی های آن از جمله آهن افزایش یابد.
«یاسمین فتحی» کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت