02 بهمن 1403

  • 1403/10/23
  • - تعداد بازدید: 32
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت

نشست تخصصی رشد و تکامل و احیا پایه در کودکان در شهرستان مرودشت برگزار شد

به همت واحد سلامت جمعیت و خانواده شبکه بهداشت و درمان مرودشت دوره رشد و تکامل کودکان و احیا پایه کودکان با حضور پزشکان متخصص اطفال ویژه پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت و بخش خصوصی شهرستان مرودشت برگزارشد.
 
 
 
 

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مرودشت، دکتر«مجید رحمانی» متخصص اطفال با اعلام این خبر گفت: رشد وتکامل کودکان دستیابی به تمامیت رشد و تکامل ،‌از اجزاء اولیه حقوق کودک به شمار می رود، دوران کودکی خصوصاً ۳ سال اول زندگی، دوران بسیار مهم و غیرقابل برگشتی در روند رشد و تکامل کودک است و فراهم نمودن تغذیه مطلوب برای تمامیت رشد و تکامل کودکان کافی نیست. تغذیه مطلوب به آنها فرصت تکامل را می دهد به طوری که 60% تغذیه استفاده شده در سال اول زندگی توسط مغز مصرف می شود این میزان در سه سالگی به 30% کاهش می یابد.
 
دکتر«رحمانی» افزود: دستیابی به تمامیت رشد و تکامل در کودکان مستلزم وجود محیط مناسب و پرمحبت توام با امنیت روانی ، توجه ومراقبت خانواده و محیطی عاری از خطر، تشویق و امکان بازی کردن و یادگیری، محافظت از بیماری و حوادث و بهره مند بودن از مراقبت های پزشکی در صورت ابتلا به بیماری نیز می باشد که اهمیت آنها خصوصاً در سالهای اولیه عمرغیرقابل انکار است. پرورش صحیح کودکان در ۳ سال اول عمر تأثیر اساسی بر رفتار،‌ ضریب هوشی قابلیت ها و قدرت سازگاری آنها در سراسر زندگی آینده شان دارد.کودکی که به خوبی تغذیه شده باشد ،‌پر از انرژی است و نسبت به محیط اطراف خود کنجکاو است و می خواهد یاد بگیرد و از بازی کردن لذت می برد.
وی درمورد کیفیت مراقبت و نگهداری والدین خصوصاً در سه سال اول زندگی کودک تصریح کرد: آنها توجه بیشتری نسبت به کودک داشته باشند ، رشد و تکامل کودک نیز به همان میزان بهتر خواهد بود، برای این منظور آگاهی مراقبت کننده و ظرفیت او در نگهداری کودک و حمایت کلیه افراد خانواده به تمامیت رشد و تکامل کودک کمک بسزایی میکند . تغذیه با شیرمادر و در آغوش کشیدن کودک، اولین قدم مادر برای رشد و تکامل جسمی ، روانی و عاطفی کودک است .نشانه های تکامل از لحظه تولد کودک قابل رویت هستند. کودکان از بدو تولد با استفاه از حواس پنجگانه خود سعی در شناسایی محیط اطراف خود دارند. این نشانه ها در ابتدا ساده بوده و به مرور با افزایش سن کودک پیچیده تر می شوند.
 
 
دکتر«صادق محمدی» مختصص اطفال درباره CPR مخفف اصطلاح احیای قلبی ریوی (CardioPulmonary Resuscitation) گفت: دانستن نحوه انجام CPR می‌تواند جان یک کودک را نجات دهد. معمولاً بر روی کودک باید تنفس‌های نجاتی انجام شود، زیرا ایست قلبی در کودکان احتمالاً ناشی از یک مشکل تنفسی است. اگر کودکی علائم حیاتی ضعیی دارد و بدنش پاسخگو نیست و به طور طبیعی نفس نمی‌کشد، باید برای کمک اضطراری با ۱۱۵ (مرکز فوریت‌های پزشکی) تماس بگیرید و بلافاصله CPR را شروع کنید.
 
دکتر«محمدی» در جدول زیر خلاصه‌ وار مراحل احیا را به طور تکمیلی توضیح داده شده است. به طور کلی سه مرحله اصلی برای احیا قلبی– ریوی کودک وجود دارد. مرحله اول (قبل از شروع CPR کودک)، مرحله دوم (باز کردن راه هوایی، تنفس)، مرحله سوم (شروع مرحله CPR).

قبل از شروع CPR کودک: این سه مورد را در نظر باید گرفت (خطر، پاسخ، دریافت کمک)قبل از شروع CPR کودک: این سه مورد را در نظر باید گرفت (خطر، پاسخ، دریافت کمک)۱. دور کردن خطر: اطراف خود را برای خطر بررسی کنید. کودک و خود را از هر خطری دور کنید. این موضوع به ویژه در هنگام وقوع بلایایی طبیعی یا تصادفات بسیار حائز اهمیت است.

CPR کودک بررسی واکنش کودک: کودک را از لحاظ پاسخ و ری‌اکشن بررسی کنید. از او بخواهید چشمان خود را باز کند یا دست شما را فشار دهد. شانه‌های او را فشار دهید.
 
شروع CPR برای کمک، تماس بگیرید یا پیام ارسال کنید. اگر کودک پاسخ نمی‌دهد یا تنفس غیرطبیعی دارد، با ۱۱۵ مرکز فوریت‌های پزشکی ایران برای ارسال آمبولانس تماس بگیرید.

مراحل بعدی: باز کردن راه هوایی و کمک به تنفس کودکمراحل بعدی: باز کردن راه هوایی و کمک به تنفس کودک۴. چک کردن راه تنفسی: دهان کودک را از جهت انسداد راه هوایی مانند غذا، استفراغ یا خون بررسی کنید. اگر انسدادی وجود دارد، کودک را در وضعیت ریکاوری به پهلو بغلتانید، پای بالایی کودک را خم کنید. هر گونه انسداد را با انگشتان خود پاک کنید، سپس کودک را دوباره به پشت بغلتانید. تنفس را بررسی کنید.

باز کردن راه هوایی بررسی ریتم نفس کشیدن اگر انسدادی وجود ندارد یا انسداد را برطرف کرده‌اید، تنفس را بررسی کنید. به دنبال حرکات قفسه سینه باشید، به صداهای تنفس کودک گوش دهید یا صورت خود را نزدیک دهان و بینی کودک ببرید تا بازدم او را روی گونه خود احساس کنید.

کمک به تنفس کودک به آرامی کودک را در موقعیت ریکاوری در پهلو بچرخانید. تا رسیدن آمبولانس به طور منظم تنفس او را چک کنید. اگر کودک نفس نمی‌‌کشد CPR را شروع کنید.

CPR را مطابق دستورالعمل زیر شروع کنیدCPR را مطابق دستورالعمل زیر شروع کنید، کودک را روی یک سطح سفت قرار دهید. پاشنه‌های دستان خود را در مرکز قفسه سینه کودک قرار دهید و انگشتان خود را قفل کنید. با بازوهای‌تان صاف، ۳۰ فشار – ۲ فشار در ثانیه انجام دهید. هر فشرده‌سازی باید قفسه سینه را حدود یک سوم به سمت پایین فشار دهد.

تنفس دهان به دهان پس از ۳۰ فشار، سر کودک را به عقب خم کنید و چانه را بلند کنید تا راه هوایی او باز شود. نفس عمیق بکشید، دهان خود را روی دهان کودک بگذارید و قسمت نرم بینی او را نیشگون بگیرید (فشار دهید و نگه دارید). به مدت یک ثانیه به طور پیوسته هوا را وارد دهان کودک کنید و مراقب بلند شدن قفسه سینه باشید. تماشا کنید، گوش دهید یا احساس کنید هوا از قفسه سینه خارج می‌شود. یک نفس دیگر بکشید و دوباره در دهان کودک بدمید. اگر قفسه سینه بالا و پایین نمی‌رود، دوباره مسیر تنفسی را از جهت وقوع انسداد احتمالی بررسی کنید.

تا رسیدن کمک پزشکی به 30 فشار و سپس 2 نفس ادامه دهید.۹. تا رسیدن کمک پزشکی به ۳۰ فشار و سپس ۲ نفس ادامه دهید. اگر کودک شروع به تنفس و واکنش کرد، کودک را در وضعیت دراز کش قرار دهید. مراقب تنفس او باشید برای شروع مجدد CPR در هر زمان آماده باشید.

وی چگونه کودک را احیا قلبی – ریوی کنیم گفت: احیای قلبی ریوی (CPR) را برای نوزادان (نوزادان زیر یک سال) و کودکان ارائه می‌دهد. به شدت توصیه می‌شود که والدین و یا هر مراقب کودکی در دوره کمک‌های اولیه شرکت کنند، زیرا درک و به خاطر سپردن این فرآیند بسیار آسان‌تر می‌شود

اگر نوزاد یا کودکی پاسخگو نیست و به طور طبیعی نفس نمی‌کشد، با ۱۱۵ تماس بگیرید و بلافاصله CPR را شروع کنید. هنگامی که برای ارسال آمبولانس با ۱۱۵ تماس می‌گیرید، باید از طریق تلفن دستورالعمل‌های اولیه نجات جان کودک که به شما داده شود، از جمله توصیه‌هایی در مورد CPR را انجام دهید بنابراین خوب است که از قبل با این مراحل و نحوه انجام آن آشنایی داشته باشید.

مراحل CPR کودک و نوزاد۱.بررسی امنیت محل: از امن بودن منطقه اطمینان حاصل کنید. خطرات، مانند تجهیزات الکتریکی یا ترافیک را بررسی کنید. نزدیک شیب یا پرتگاه، مسیر عبور ماشین‎‌ها و …. فرایند احیا را شروع نکنید.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
پایان خبر
 
 
 
  • گروه خبری : گروه اخبار
  • کد خبری : 116635
کلیدواژه

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید