شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت
نقش کنشگران اجتماعی در فرزند آوری طی نشستی با حضور معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری ویژه شهرستان و کارشناسان مرتبط برگزار شد
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت <<دکتر روح اله کریمی>> رئیس این شبکه گفت:
آنچه مسلم است مردم ایران اسلامی از دیرباز فرهنگ کمک و یاری رساندن به یکدیگر، همسایه، دوست و خانواده را به همراه داشته اند و چه نیکوست که از این ویژگی برای تلاش و رغبت خانواده ها به داشتن فرزند بهره گیرند.
نقش کنشگران اجتماعی در ترویج فرزندآوری و افزایش نرخ رشد جمعیت
تقبیح چندفرزندی هنوز در جامعه وجود دارد
<<دکتر کریمی>> افزود: در این خصوص به آسیبهای کاهش فرزندآوری در کشور و ضرورت افزایش فرزندآوری در کشور و خلاهای فرهنگی در این حوزه و تاثیر کنشگری محله ای در این حوزه خانواده ها در موضوع تربیت فرزندان به توان خود نگاه میکنند در حالی که تربیت و سعادت انسانها دست خداست چه در جنبههای مادی و چه در جنبههای معنوی و تربیتی؛ همه اینها دست خداوند است و الزاماً خوشبختی به معنی داشتههای مادی و اقتصادی انسان نیست.
<<دکتر کریمی>> عنوان کرد:جمع بودن و داشتن خانواده گسترده با حضور تعداد فرزندان بالا و چندین خواهر و برادر را کمک کننده عنوان کرد و اظهار داشت: در چنین خانواده هایی، فرزندان احساس شادی و خوشبختی بیشتری دارند.
مسوول واحد سلامت جمعیت خانواده این شبکه گفت: یکی از مسائل و مشکلات در راه فرزندآوری را نوع نگاه فرهنگی و فرهنگ عام جامعه عنوان کرد و گفت: موانع زیادی در کشور داریم از جمله اینکه فردگرا شدهایم و هر فردی مسئول برداشتن همه بارهای خود به تنهایی شده است؛ این فردگرایی موجب میشود که ما به عنوان یک مادر محدودیتهایی داشته باشیم؛ کارها را به تنهایی راحت تر انجام می دهیم و وقتی تعداد افراد خانواده زیاد میشود چون فردگرا هستیم بسیاری از کارها را نمیتوانیم انجام دهیم.
بهمنی تاکید کرد: که در این شرایط تعداد افراد خانواده که بیشتر باشد؛ به نظر می آیند یک فرد که به فردگرایی عادت دارد، مجبور است تمام مسئولیت ها را به تنهایی به دوش بکشد در حالیکه فرزندآوری یک حسن و کمک کننده است. وقتی مادری با چند فرزند وارد یک مکان عمومی مانند فروشگاه میشود به جای اینکه آن نگاه کمک کننده حمایتگر که در دهه ۶۰ وجود داشت، وجود داشته باشد، نگاه دیگری وجود دارد که این نوع رفتار مادر را به داشتن یک فرزند به جای داشتن فرزندان بیشتر ترغیب می کند.
بهمنی بیان اینکه: اکنون همه جامعه ما و همه زیرساختها به نظر میرسد برای حضور یک فرد تنها برنامهریزی شده است نه اینکه برای یک خانواده و نه برای حضور یک مادر با چند فرزند در سنین مختلف، تاکید کرد: یکی از چالش ها در راه فرزندآوری همین نوع نگاه و تقبیح چند فرزندی است.
نقش کنشگران محلهای در ترویج فرزندآوری و افزایش نرخ رشد جمعیت نگران تبدیل بحران پیری جمعیت به ابر بحران هستیم
وی افزود: با توجه به اینکه بحران پیری جمعیت را در پیشرو داریم و ممکن است به ابر بحران و ابر چالش تبدیل شود، نیاز است که برای این قضیه یک کار عملیاتی اجرایی و جهادی در کشور صورت بگیرد.
بهمنی تصریح کرد نقش کنشگران اجتماعی در ترویج فرزند آوری و افزایش نرخ رشد جمعیت و فرهنگ اصیل ایرانی و باید به فرهنگ اصیل ایرانی برگردیم
پایان خبر