01 دی 1403

  • 1403/09/27
  • - تعداد بازدید: 51
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت

کدام روغن مایع برای سلامت ایرانیان مفیدتر می باشد

 

روغن های مایع متعددی در بازار وجود دارد ، هنگام انتخاب روغن مایع مطلوب، باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم که روغنی انتخاب شود که با مصرف آن:

1_ کمبود اسیدهای چرب ضروری غیر اشباع یعنی امگا3، امگا6 و امگا9 در بدن حادث نشود (مانند موهای خشک و شکننده، پوست خشک، افسردگی، بیماری های التهابی مانند ارتریت روماتوئید، احساس خستگی مفرط و کمبود انرژی، سفتی مفاصل در هنگام صبح، ناخن های شکننده، عدم تمرکز و ناتوانی در یادگیری، بیماری های قلبی و سرطان ، مقاومت به انسولین و ...)

2_ برای مقاصد مختلف از جمله پخت و پز و تفت دادن و سرخ کردن در حرارت پایین (بشرط اینکه روغن دود نکند) بتوانیم از آن استفاده نماییم و نیازی به استفاده از روغن های دیگر نباشد.یکی از اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن امگا سه بوده که عمدتا در غذاهای دریایی وجود دارد اما در منابع گیاهی مانند خرفه، روغن کانولا ، سویا و پنبه دانه نیز وجود دارد،با توجه به اینکه دریافت امگا 3 از منابع دریایی در ایرانی ها پایین می باشد.

بهترین راه دریافت امگا 3 از طریق دریافت روغن کانولا می باشد، علاوه بر این، موارد دیگری نیز وجود دارد که روغن کانولا را گزینه بسیار مناسبی برای انتخاب می کند از جمله: دارا بودن نسبت بسیار مناسبی از امگا6 به امگا 3
دارا بودن میزان بسیار مناسبی از اسیدچرب امگا 9 ( همان اسید چربی که در روغن زیتون وجود دارد و آن را مفید و بسیار سلامتی بخش می کند)
دارا بودن میزان بسیار پایین اسیدهای چرب اشباع ( اسیدهای چرب اشباع یک عامل خطر بالقوه برای بروز بیماری های قلبی، سرطان مانند سرطان پستان، چاقی و تجمع چربی در ناحیه شکم و ... می باشند)


روغن کانولا نقطه دود نسبتا خوبی دارد که می توانیم از آن برای تفت دادن و سرخ کردن در حرارت پایین ( تا جایی که روغن دود نکند) نیز استفاده کنیم
بنابراین با انتخاب روغن کانولا، تمامی اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن را دریافت کرده ایم و دیگر نیازی به مصرف روغن های دیگر مانند زیتون و ... به صورت جداگانه نخواهیم داشت در صورتیکه به روغن کانولا دسترسی نداشتیم می توانیم به جای آن از روغن سویا یا پنبه دانه استفاده کنیم دقت نمایید.

که اگر فردی تنها از روغن زیتون استفاده نمایید به مرور زمان دچار کمبود اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و 6 می شود و باید حتما در کنار آن از روغن های دیگر مانند پنبه دانه یا سویا استفاده نمایدبا توجه به نکات ارائه شده در بالا، تفاوت انچنانی بین روغن های دیگر مانند ذرت، هسته انگور ، افتابگردان و ... وجود نداشته و این روغن ها نمی توانند نیازهای ضروری بدن را تامین نمایند.در ارتباط با سرخ کردن موادغذایی، درنظر داشته باشیم که به طور کلی سرخ کردن ارزش غذایی مواد را از بین برده و حین فرایند سرخ کردن مواد بسیار مضر و سرطان زا مانند آکرولئین تولید شده و بنابراین توسط متخصصین تغذیه توصیه نمی گردد ، اما در صورت سرخ کردن در حرارت های بالا ، نیز تنها باید از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده نماییم.

 

«یاسمین فتحی»

کارشناس مسوول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان مرودشت

  • گروه خبری : گروه اخبار
  • کد خبری : 114846
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید