• 1403/03/07

کمیته بیماری سالک مرکز خدمات جامع سلامت روستایی فتح آباد شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت، رییس این شبکه گفت:  با توجه به اینکه بیماری سالک از اولویت های بهداشتی شهرستان مرودشت می باشد بیماران مبتلا به سالک را به صورت رایگان ویزیت و درمان می شوند.لازم به ذکر می باشد سالک یک بیماری انگلی تک یاخته‌ای است که پشه خاکی آن را به انسان منتقل و ایجاد زخم پوستی می کند .

دکتر «روح اله کریمی » رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت بیان کرد: در نوع  سالک روستایی، جوندگان صحرایی مخزن بیماری هستند و پشه خاکی های که در لانه جونده ها زندگی می کنند موجب انتقال بیماری به انسان می شوند و در نوع شهری، انسان های مبتلا مخزن بیماری هستند و پشه خاکی هایی که در مناطق شهری هستند با گزش افراد مبتلا، باعث انتقال بیماری به دیگر افراد می شوند . در ایران سالانه بیش از ۲۶ هزار نفر به ۲ نوع سالک شهری و روستایی مبتلا می‌شوند. استفاده از پماد دافع حشرات ، استفاده از پشه‌بند آغشته به سم و رعایت بهداشت محیط در کاهش این بیماری بسیار مؤثر است در سالهای اخیر روند ابتلا به بیماری در شهرستان مرودشت رو به افزایش بوده به طوری که هر ساله بیش از هزار مورد بیمار جدید ثبت و گزارش می شود.

مسوول آموزش و ارتقای سلامت شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت گفت: در کشور جزء یکی از شهرستان های با شیوع بسیار بالا محسوب می شود و میزان بروز آن چند برابر میانگین کشور است.خوشبختانه با اقدامات خوبی که در سال 1402 با همکاری ادارات و سازمانهای و همچنین همراهی مردم عزیز شهرستان انجام شد شاهد کاهش 72% آمار ابتلا به سالک در این سال نسبت به مدت مشابه در سال 1401 بودیم.

اسماعیل افکاری افزود: پرسشنامه سنجش بررسی رفتارهای پیشگیرانه از بیماری سالک توسط واحد آموزش و ارتقای سلامت شبکه بهداشت و درمان با همکاری واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر جهت افزایش سواد سلامت و بکارگیری رفتارهای پیشگیرانه برای شما شهروندان عزیز تهیه شده است. خواهشمند است ضمن مشارکت در تکمیل آن در نشر حداکثری آن ما را یاری نموده تا ان شا اله در سال جاری نیز با همراهی شما شهروندان گرامی شاهد کاهش مجدد آمار بیماری سالک باشیم.

ینک ورود به پرسشنامه: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfK10nIdgTh6rQ_QUXNWY5jy0KzdJpN2qGQCBDvHysUFBgI1w/viewform?usp=sf_link