• 1403/03/30

کمیته درون بخشی بیماری سالک مرکز خدمات جامع سلامت شبانه روزی شهر رامجرد

کمیته درون بخشی بیماری سالک مرکز خدمات جامع سلامت شبانه روزی شهررامجرد

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت عنوان کرد: بیماری سالک قابل انتقال بین حیوان و انسان پیشگیری و کنترل بیماری سالک درگرو بهسازی محیط زیست، دفع سریع زباله های خانگی و ابنیه های قدیمی سالک نوعی بیماری است که از طریق پشه های بسیار ریز و خاکی به انسان منتقل می شود.وی، جاهای مرطوب، تاریک ، نخاله های ساختمانی، کودهای حیوانی، سگ های ولگرد و موش های صحرایی را عامل بروز بیماری سالک ذکر کرددکتر روح اله کریمی افزود:این بیماری بیشتر در جاهای برهنه انسان همچون صورت و دست و به صورت زخم ایجاد می شود. درمان سالک را بین شش تا یکسال دانست اثر این بیماری پس از این مدت همانند جوش در صورت باقی می ماند.

دکتر«کریمی» اضافه کرد: سالک به دو صورت مرطوب که در مناطق روستایی و خشک درمناطق شهری شیوع یافته است
این مقام مسوول حوزه بهداشت و درمان،گفت: جوندگان صحرایی در مناطقروستایی، توسط پشه های خاکی بیماری را بین خود منتقل می کنند که افراد با نزدیک شدن به محیط زندگی آنها، در معرض بیماری سالک قرار می گیرند. کارگران مزارع یا شهرکهای جدید که با توسعه شهرنشینی در لانه موشها احداث می شوند، بیشتر درمعرض خطر این بیماری قرار دارند.بعضی از روستاها را محل کانونهای روستایی برای شیوع سالک ذکر کرد.

وی اظهار کرد، این بیماری به دلایل مختلف زیست محیطی و وجودخاک یا پوشش گیاهی مناسب در روستاها به محل زندگی مردم نزدیک می شوند.وی، همچنین وجودخانه های قدیمی،جاده های آسفالت نشده و آب انبارها را محلبیماریابی، تشخیص درمان و آموزش رایگان به مردم رامهمترین وظایف و اقدامات وزارت بهداشت و درمان دانست.ایشان افزود: همچنین آمپولهای مخصوص بیماری سالک ، سم پاشی و ایجادپشه بند در برخی اماکن نیز توسط این نهاد بصورت رایگان انجام می شود، ولی ما نیازمند مشارکت تمامی بخشها همچون شهرداری، فرمانداری و محیط زیست برای ریشه کن کردن این بیماری هستیم.

کارشناس مسوول آموزش و ارتقای سلامت این شبکه گفت: در سالهای اخیر روند ابتلا به بیماری در شهرستان مرودشت رو به افزایش بوده به طوری که هر ساله بیش از هزار مورد بیمار جدید ثبت و گزارش می شود.شهرستان مرودشت در کشور جزء یکی از شهرستان های با شیوع بسیار بالا محسوب می شود و میزان بروز آن چند برابر میانگین کشوراست.

«اسماعیل افکاری» افزود:خوشبختانه با اقدامات خوبی که در سال 1402 با همکاری ادارات و سازمانهای و همچنین همراهی مردم عزیز شهرستان انجام شد شاهد کاهش 72% آمار ابتلا به سالک در این سال نسبت به مدت مشابه در سال 1401 بودیم. لذا پرسشنامه سنجش بررسی رفتارهای پیشگیرانه از بیماری سالک شهروندان عزیز تهیه شده است.

خواهشمند است ضمن مشارکت در تکمیل آن در نشر حداکثری آن ما را یاری نموده تا ان شا اله در سال جاری نیز با همراهی شما شهروندان گرامی شاهد کاهش مجدد آمار بیماری سالک باشیم. لینک ورود به پرسشنامه: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfK10nIdgTh6rQ_QUXNWY5jy0KzdJpN2qGQCBDvHysUFBgI/viewform?usp=sf_link